3 frågor du ska undvika att ställa till män när du dejtar!

Givetvis finns det aldrig något exakt formulär hur du ska uppträdda under en dejt.

Var dig själv, brukar vara en bra utgångspunkt. Men som alla vet är det en sak att vara sig själv när man känner personen som sitter där mittemot, och en helt annan sak när man träffar en annan människa för första gången.

Är du tjej så kan det vara bra att ha koll på vilka frågor som brukar göra män rädda. Klassiska frågor som du bör tänka efter både en eller ett par gånger innan du hasplar ur dig på första dejten.

Att ställa privata frågor om hans tidigare relationer är sällan uppskattat tidigt i er relation. Visserligen är det alltid bra att känna till vad en man har med sig i bagaget, men om han nyligen har klivit ur en kass relation, så kommer han säkert att avslöja detta så småningom, vare sig du frågar eller inte.

Du kommer också att göra ett ängsligt intryck med de där frågorna, och är han en verklig kandidat till ett förhållande, kan det sätta käppar i hjulet. Tänk alltid på att det som har hänt…har hänt. Låt det förflutna vara förflutet när du dejtar och fokusera i första hand på här och nu – och vad som är möjligt i framtiden.

– En riktigt usel fråga som stinker av kliché är ”vad tänker du på?”. Säg aldrig så. Det enda tillfälle man ställer en sådan fråga är när man inte har något annat vettigt att säga, ofta under den otäcka ”pinsamma tystnaden” som då och då uppstår när två människor utan gemensam historia träffar varandra.

Men bättre att låta tystnaden råda och en riktigt fråga värka fram, än ”vad tänker du på?”. Du kommer aldrig få ett ärligt svar, och förmodligen skulle du inte vilja ha ett sånt heller. Om han svarar ”min gamla flickvän” så skulle det förstås kännas jobbigt, och svarar han ”jo, jag tänker på hur vacker du är” skulle du förmodligen tycka att han var en lögnare. Du kan inte vinna med denna fråga. Lägg ner.

– En annan frågevariant som du bör undvika tidigt i ert dejtande är det slags dramatiserande spörsmål som ställer saker och ting på sin spets. Att fråga ”tror du att vårt förhållande kan fungera?” eller ”vart tror du vårt förhållande är på väg” kan kännas oerhört pressande, vare sig du är man eller kvinna. Undermeningen kan tolkas ungefär som ”ska vi gifta oss” och det är förstås inte den bästa fråga i de allra flesta fall under de första dejterna.

Ett gott råd är därför att vänta en aning med såna frågor. Och väntar du ett slag kommer du aldrig att behöva ställa dem. Är han mannen för dig så kommer det snart att märkas ändå.