3 snabbtips för framgångsrik nätdejting

1. Var ärligt selektiv

Är du verkligen seriös med dina avsikter att träffa någon ska du alltid ha följande sanning som en riktlinje: ”ärlighet vara längst”. För många kan det vara frestande att både lägga till och dra ifrån egenskaper för att framstå som mer attraktiv och spännande på dejtingsajter.

Men bygger du ett luftslott i början av en relation, även på en dejtingsajt, så kommer du att få stora problem i ett senare skede.


Därmed inte sagt att du måste blotta alla dina svagheter, nojjor och konstigheter i din profiltext. Det är sällan bra. Men du behöver inte ljuga heller.

Försök istället att lyfta fram dina positiva egenskaper och åsikter.

2. Gör en lista på vad du söker – och vad du erbjuder

Det kan låta tråkigt och instrumentellt. Men att göra en lista med egenskaper som du vill att din tilltänkta partner ska motsvara skapar både fokus och riktning i ditt sökande. Samtidigt får du en chans att sätta ord på vad du tycker är viktigt hos en partner. Kanske kommer du att förvåna dig själv.

Många av oss har olika föreställningar om ”drömkvinnan” eller ”drömmannen” men när det väl kommer till kritan att välja en partner så kan det vara helt andra egenskaper som vi egentligen längtar efter. Det är också en god idé att skriva ner vad för slags egenskaper du själv har att erbjuda.

Var positiv och snäll mot dig själv! På så vis blir det också lätt att berätta om dig själv för andra singlar och lyfte fram dina viktigaste egenskaper.

humor

3. Humor och Omtanke

Det är viktigt att ha roligt när man dejtar, vilket i allra högsta grad gäller även för nätdejting. Motsatsen, osäkerhet och ett slags desperat sökande efter en partner, kommer sannolikt inte att ge dig några bra resultat. Desperation och osäkerhet är inte egenskaper som brukar attrahera. Ta det lugnt när du dejtar – det är ingen tävling! Och använd humor för att komma närmare andra.

Undersökningar visar nämligen att humor och omtanke är de två egenskaper som singlar värderar högst hos en potentiell partner.

Läs även mer om gratis dejting här.

No comments yet.

Kommentera