4 Myter om mannens Idealkvinna

idealetDet finns många myter och villfarelser om vad män egentligen tycker är viktig hos en kvinna.

Är du intresserad av en man på ett djupare plan, kanske som en framtida partner, finns det ett råd som överskuggar alla andra. Var dig själv. Och var inte rädd för att visa vem där är. Om du har planer på att dela ditt liv med en man,

# Myt 1 – Män tycker bara om sexiga, utmanade kvinnor


Det är förstås ingen hemlighet att vissa män går igång på sexiga, utmanande kvinnor med djup urringning och kort kjol. Men det är också ett spel för galleriet. Fler väl underbyggda, och av varandra oberoende undersökningar, visar att de flesta män, när det kommer till kritan, inte alls tycker det är speciellt viktigt med ”sexiga kvinnor”.

Nej, när det kommer till förhållanden på lång sikt så är det helt andra värden som är avgörande. Yta kan vara kul ett par timmar, eller ett par veckor på sin höjd. Men därefter handlar även mannens kärlek om mer jordade saker.

# Myt 2 – Du måste se superbra ut hela tiden
Det är absolut inget fel med att vara mån om sitt utseende. Tvärtom tyder det på att man bryr sig om både sig själv och andra människor. Det är liksom ingen tillfällighet att djupt deprimerade personer skiter i hur de ser ut. På så vis ligger det en sanning i uttrycket att ”ditt yttre reflekterar ditt inre”. Men det finns gränser.

Går du jämt omkring och nojjar över ditt smink, ditt hår, dina kläder och hur män uppfattar dessa attribut, är du ute på hal is. En man du vill dela livet med vet om att kvinnor ser annorlunda ut beroende på tillfället, och du måste inte se ut som om du ska på nobelfest 24/7.

En sådant beteende kan snarare få mannen i ditt liv att tveka och undra varifrån denna hysteriska utseendefixering egentligen bottnar i.

# Myt 3 – En kvinna har inga synbara eller hörbara kroppsfunktioner
När vi märker att vi inte har kontroll över en situation så kan vi bete oss väldigt märkligt. Kanske är du rädd för att förlora honom. Kanske är du rädd för hur han ska tolka vissa saker. Men om du vill att ett förhållande ska vara på lång sikt så kan du inte gå omkring och spela några spel, eller dölja att du faktiskt är en vanlig människa.

Därmed inte sagt att du ska lägga av en rökare under er första dejt, eller rapa högljutt under middagen. Men försöker du, efter flera dejter, dölja att du måste gå på toaletten – ja, då bör du kanske fundera på om du inte bör slappna av en aning.

Risken är annars att ditt beteende kommer att förstöra ert förhållande, och att din dejt kommer uppfatta dig som synnerligen udda.

# Myt 4 – Män vill bara ha snälla flickor
Det är å andra sidan inget fel med att vara udda. Alla människor har sin beskärda del av märkligheter. Vi är alla lite konstiga. Går omkring med märkliga tankar och nojjor och föreställningar i skallen. Och vi har alla våra egenheter och vanor. Samtidigt är det just dessa egenskaper som gör oss unika och skiljer oss från andra individer.

Försök därför inte att undertrycka vem du är i ditt förhållande; du behöver inte vara ”perfekt, alla män vill inte ha snälla timida flickor som går i koppel. Tvärtom. Egensinne och självständighet är det sexigaste som finns. Så återigen: var dig själv. Det är det enda rådet som håller i längden.