4 Tips för att få mängder av nya kontakter

Det finns stora chanser att träffa mannen eller kvinnan i ditt liv på nätet. När väl har lagt möda på en bra profiltext och en schysst profilbild är det dags att söka andra singlar. Men hur gör du för att få kontakt?

Här följer 4 Tips på hur du får svar på dina mejl – och undviker de vanligaste misstagen.

1. Lägg tid på texten

Det är till viss del andra egenskaper som krävs för att bli en framgångsrik nätdejtare kontra att dejta på krogen. På krogen gäller yta: utseende och attityd. Men för dating på nätet är det snarare viktigt att du kan uttrycka dig i skrift. Det är ju så man till en början kommunicerar – via epost och meddelanden. Detta innebär inte att du måste vara språkgeni för att lyckas med nätdejting.


Men du bör åtminstone vara hygglig på att stava. Vet du om att du är svag på att uttrycka dig i skrift kan du antingen be om hjälp, använda ett stavningsprogram och vara noga med att läsa igenom och korrigera dina meddelanden. Det kan också vara en smart strategi att du försöker få till en träff som snart som möjligt.

För dig som är duktig på skriftliga meddelande kommer nätdejting passa dig som handen i handsken. Nu får du äntligen en chans att visa upp din kvaliteter och uttrycka dina känslor. Något som sällan brukar vara speciellt lätt att göra på krogen.

2. Ställ specifika frågor

konverseraEtt väldigt bra sätt att få kontakt med en annan medlem är att ställa specifika frågor som är både enkla och intressanta att svara på. Den mest uppenbara källan till frågor är profiltexten. Här får du redan på massor av intressanta saker som du kan basera dina frågor på.

Om personen gillar att resa, kan du exempelvis skriva ”Hej, vad kul att du också gillar att resa! Det är något vi har gemensamant. Själv var jag i New York förra månaden och planerar en resa till Bali senare i år. Har du någon nytt resemål på gång?”

Poängen är helt enkelt att ställa frågor om egenskaper och intressen som ni har gemensamt och på så vis öppna upp för ett samtal.

3. Undvik klichéerna

Det sämsta du kan göra är att satsa på kvantitet. Att spamma ut samma meddelanden till massor av andra singlar. ”Hej snygging, ska vi prata lite?” eller ”Du verkar intressant, ska vi höras?” är två meddelanden som skulle kunna vara författade av en robot. Såna hamnar fort i skräpkorgen.

Ett annat vanligt fel är att du marknadsför dig själv i första hand när du ska ta kontakt. Att du rabblar upp dina egenskaper och vad du söker.

Detta är en sak för din profiltext, inte något du ska fokusera på när du kontaktar en annan singel. Vill du väcka nyfikenhet ska du tvärtom fokusera på att ställa frågor med avstamp i mottagarens profiltext. Det visar att du verkligen skriver till just honom eller henne. Att du riktar uppmärksamhet mot personen av en speciell anledning.

No comments yet.

Kommentera