4 Tjejtyper med relationsproblem – är du en av dem?

Självinsikt är en svår konst att bemästra. Inte minst när det kommer till relationer. Men om du tittar lite närmare, grävare lite djupare, kanske du upptäcker en röd tråd som löper genom alla misslyckande. För utan att veta vem du är och hur dina förhållanden sett ut, finns det redan en gemensam nämnare – DU. Kanske är det dax att fråga dig själv varför det alltid blir ”fel” och vad du kan göra framöver för att förändra situationen. Här är några exempel på tjejtyper som ofta får problem i ett förhållande. Kanske är du en av dem. Kanske har du ”drag” som påminner om dem. Oavsett så är insikt det första steget mot en positiv förändring.

 • Skogalningen:
  Det är ingen överdrift att påstå att många tjejer är förtjusta i skor. Inget konstigt med det. Det finns, som man brukar säga, ett par skor för varje tillfälle. Och att shoppa ett par nya skor kan verkligas kännas alldeles underbart. Men det kan också gå till överdrift. Bli en besatthet. Hos somliga blir kärleken till skor ett slags substitut för mänsklig kontakt, ungefär som en vuxen snuttefilt. Har du svårt att betala räkningarna på grund av att skokontot äter upp din ekonomi, är du besatt av tanken på bara ännu ett par Manolo Blahanik eller Jimmy Choos och är beredd att svälta för att nå dit – ja, då behöver du förmodligen hjälp. Det är inte ovanligt att shoppa för att fylla ett tomrum, men vem ska kunna fylla detta tomrum om det redan är fullt av skor?

 • Beklagerskan:
  Beklagerskan tycker allt är trist, blasé och hemskt. Chefen är för d-vlig, lönen för liten, ex-pojkvännen är en av de värsta människorna som någonsin andats luften på denna jord och livet är i stort sett en enda stor komplott emot beklagerskans lycka. Beklagerskans största dilemma när det kommer till nya relationer är att hon inte kan känna igen något positivt om det så slår ner som en bomb i skallen på henne. Beklagerskan är heller inte speciellt intresserad av en pojvän. Hon vill mest bara ha någon i sitt liv som kan agera emotionell rullstol.
 • Bedragerskan:
  Denna ”tjejtyp” kräver ingen närmare förklaring. Bedragerskan bedrar. Hon sätter stolthet i att lura män och parasitera på andras känslor.
 • Fröken dramatik:
  Fröken dramatik går igång på män till en början. Hon har flera härliga, passionerade förhållanden bakom sig med en sak gememsam: ingen av dem varar någon längre tid. Och det beror på att Fröken Dramatik får panik när relationen blir för ”allvarlig”. Då tappar hon plötsligt intresserat för sin partner – och söker en ny. Fröken Dramatik är beroende av den där första kicken av endorfiner som man har i början av ett förhållande. Och därför hittar hon alltid nya anledningar att ”börja om från början”.