6 Fördelar – Internet Vs Krogen

6tipsFunderar du på dating på nätet men har inte riktigt kommit igång än?

Kanske känner du dig osäker.

Kanske funderar du på om nätdejting verkligen är en kontaktform som passar just dig.

Här följer 6 fördelar med att vända sig till en dejtingsajt (jämfört med exempelvis dejting på krogen.)

# 1. Du träffar andra som också vill träffa andra.

På en seriös dejtingsajt kan du vara säker på att de allra flesta medlemmar delar dina intentioner: de vill också träffa någon att dela livet med. På krogen finns det givetvis personer med samma avsikter, men vem som är vem är omöjligt att veta.


# 2. Du kan träffa singlar som passar din personlighet

Redan innan du bestämmer dejt eller tar konktakt en annan person på en dejtingsajt, så kan du få reda på massor av intressanta fakta om personen ifråga. Intressen, värderingar, tankar och tyckande. Du kan ha mejlkontakt så länge du önskar, innan du eventuellt bestämmer dig för att träffas på riktigt.

# 3. Större utbud av singlar

Oavsett vilken krog du jämför med i Sverige är utbudet så enormt mycket större på en dejtingsajt. Statistik visar att av Sveriges cirka 2 miljoner singlar så har över 1 miljon testat på dating på nätet. Rent konkret innebär detta att Sveriges dejtingsajter ger dig ett utbud på hundratusentals singlar från landets alla hörn och vrår.

En annan uppenbar fördel jämfört med att försöka träffa någon i ”din vardag” är att du kommer möta massor av andra människor här som du annars aldrig skulle träffat. Ofta är vår sociala sfär begränsad till vårt jobb och våra vänner. På en dejtingsajt finns inga såna begränsningar och det står dig fritt att försöka ta kontakt med vem som helst.

# 4. Du dejtar helt i din egen takt

På en dejtingsajt behöver du aldrig känna någon press. Du kan prova på tjänsterna gratis och du kan välja att dejta i din egen takt. Du kan vara anonym så länge du själv känner för. Om en nätrelation inte utvecklar sig som du vill kan du ”göra slut” genom ett par enkla klick på musen.

Med andra ord: på en dejtingsajt har du full kontroll över ”vad och vem”; du väljer helt själv vilka mejl och kontaktar du vill svara på och vilka du vill ignorera. Dessutom kan du prova gratis dejting så länge du vill.

# 5. Du kan dejta och flirta när som helst på dygnet

Det är inte så konstigt att nätdejting blivit superpopulärt bland småbarnsföräldrar. På en dejtingsajt är man nämligen inte längre begränsad till flirting på lördagskvällar: här flörtar och dejtar man på de tider som passar.

# 6. Gratis att prova och billigare än ett par öl att betala för

På samtliga dejtingsajter som vill listar här på datingpanatet.com kan du prova tjänsterna gratis. På vissa är det även gratis att använda de allra flesta av tjänsterna. Att bli betalande medlem är inte heller dyrt om man jämför med vad det kostar på krogen: ungefär som tre, fyra glas vin eller stor stark…varje månad.