Är han intresserad? Så tolkar du mannens kroppsspråk!

Om du gillar någon men känner dig frustrerad av osäkerhet och har svårt att tyda hans signaler, kan det vara bra att få lite koll på vanliga tolkningar av mannens kroppsspråk.

Det kan hjälpa dig att förstå om han är intresserad av dig eller inte. Att du har svårt att tolka honom behöver nämligen inte alls betyda att han inte är intresserad. Det kan lika gärna betyda att han går i tankar på att lägga in en stöt och funderar på hur du kommer att reagera.


Experter på kroppsspråk pekar ofta på att kvinnor har ett mycket rikare kroppsspråk för att visa intresse i jämförelse med män. Kvinnor sägs ha cirka ett femtiotal signaler och rörelser, medan männen bara har ett tiotal. Att lära sig förstå vad dessa signaler symboliserar kan vara väldigt behjälpligt när du vill tolka hans intentioner.

En sak innan vi går vidare. Alla tolkningar är förstås inte huggna i sten och kroppsspråk måste alltid tolkas i sitt givna sammanhang.

Tittar på dig.
Det kan låta banalt, men faktum är att det finns saker som en man gör även innan han är säker på att gillar dig. Kanske är hans mun halvöppen när han tittar på dig, kanske tittar han lite för länge, kanske ställer han sig utanför sitt kompisgäng när du är nära för att synas.

Putsar fjädrarna”, snabba rörelser
Kanske drar han fingrarna genom håret, rättar till bältet eller drar upp strumporna när du är nära: liksom ”gör sig iordning”, vilket är männens motsvarighet till fåglarnas ”putsa fjädrarna”. Andra liknande signaler kan vara snabba rörelser såsom dricker mer, röker mer, leker med pennan lite mer intensivt och liknande. Han försöker på nåt sätt sysselsätta händerna när du är i närheten, vilket tyder på att hans händer och kropp egentligen, i tankarna, vill röra vid dig.

oppnar-dorrenHan beter sig extra artigt och gentlemannamässigt
Om han beter sig extra artigt och som en gentleman är en tydlig signal om att han är intresserad av dig; en signal som går fram till både dig och till andra män. Det kan exempelvis innebära att han öppnar dörren åt dig, hämtar en drink åt dig eller lånar ut sin tröja till dig för att hålla dig varm.

Motsatsen till intresse är förstår signaler som betecknar motsatsen. Vanliga sådana är om han sitter med armarna i kors (”försvarsställning”) eller om han tar sig på nästan så ljuger han eller avvisar dig. Händerna knutna bakom ruggen betyder att han känner sig osäker eller frustrerad.