Dejting och klädval – Kläderna avslöjar dig!

Våra kläder berättar en hel del om vilka vi är, vare sig vi älskar kläder eller avskyr allt som har med mode att göra. Frågan du ska ställa dig själv när du ska klä dig inför en dejt är: vad vill du signalera med dina kläder? Vad tror du att andra anser att du signalerar?

valja-kladerDet är inte nödvändigtvis samma sak nämligen. Innan du börjar flirta kan det vara bra att åtminstone ägna dina kläder en tanke. Man måste inte köpa nya kläder varje gång man går på en dejt.

Däremot är det förstås väldigt viktigt att du trivs i det du har på dig.

Som du säkert själv har märkt brukar det snabbt bli ganska uppenbart vilka som trivs i sina ”finkläder” på exempelvis ett bröllop, och vilka som bär sina kläder som om de vore en fångtröja.

Vi frågade modeexperten (från denna blogg om mode & skor) om ett par tips för kläder och dejting (och mode i allmänhet). Såhär blev svaret:

  • Alla måste inte vara fåfänga och lägga timmar på kläder och utseende, men alla kan åtminstone lägga en kvart på att piffa upp sig lite extra på morgonen. Att du känner dig fin kommer att smitta av sig på ditt självförtroende och synas i din blick. Vilket är bra egenskaper att ta med sig på en dejt.
  • Bara för att du klär dig utmanande så behöver det inte innebära att du automatiskt blir ett under av fräckhet och flörtighet. Man blir flörtig och fräck när man känner sig så, inte när man klär sig så (även om kläder kan ”trigga igång” vissa känslor)
  • Köp hellre ett bra plagg som du känner dig supersnygg i, än tre billiga som känns sådär. I rätt kläder så kommer du känna dig mer avslappnad och automatiskt mer självsäker. Och tvärtom i ett plagg som inte känns ”du”. Man ska aldrig underskatta den estetiska kraften i kläder och hur det påverkar våra känslor.

    Inför en dejt vill man inte sitta och yvas över en tröja som känns lite för urringad eller ett par byxor som var alldeles för tajta.

Läs mer om dejtingsajter i Sverige och få koll på vår topp9-lista för att prova gratis dejting. Eller gå direkt till sidan om gratis dejting.

# Tips på fler dejtingsajter:


Be2.se

50plusmatch

Parship

e-darling