Den första kontakten – så får du svar på ditt kontaktförsök!

Ända sedan dagarna man stod där i skolkorridoren med små darrande händer och funderade på hur man skulle lägga fram det ödesmättade ”får jag chans på dig?” har det alltid varit med både en känsla av ångest och en känsla av hjärtbultande förväntan som man närmar sig den där den första kontakten.

forsta-kontaktenDet är ungefär med samma slags undermening man skickar det första meddelandet till någon på dejtingsajten. Det vill säga med ett underförstått ”har jag chans på dig?”. Om du får ett intresserat svar så betyder det sannolikt inte att ni är ihop, men det betyder åtminstone att tjejen eller killen är så pass intresserad att han eller hon svarar på ditt kontaktförsök.

Nu behöver det emellertid inte vara en stor grej att skicka ett meddelande. Det måste inte betyda något. Men om du är intresserad på allvar så är det förstås önskvärt att få svar på meddelandet – och få igång en kommunikation med personen som du är intresserad av.

Okej. Låt oss föreställa oss följande scenario. Du är medlem på en dejtingsajt. Du har lagt ner mycket jobb och möda på ett skriva ihop en attraherande, unik och personlig profiltext, samt fått till en riktigt bra profilbild som visar upp dig från din bästa sida.

Nu surfar du runt på dejtingsajten och tittar i/läser på andras profilsidor. Plötsligt dyker det upp en person som du blir väldigt intresserad av. Du funderar på att skicka ett meddelande till personen. Men du tvekar för du vet inte riktigt vad du ska skriva. Du vill hemskt gärna få ett svar.

I detta läge är det förstås viktigt att formulera ett första meddelande som har stor chans att få ett svar. Givetvis finns det ingen EXAKT vetenskap för hur man ALLTID får svar. Men det finns ett par faktorer och ”tekniker” som kommer öka dina chanser avsevärt.

Dessa är:

  • Läs alltid igenom personens profiltext noga. Varför? Jo, för att hitta intressen, åsikter eller andra personluga preferenser som du kan ta upp – och ”spinna vidare på” i ditt meddelande. Detta är nämligen ett väldigt effektivt tillvägagångssätt för att få svar. Kommentera intresset och säg att du delar det, men glöm inte att också öppna upp för dialog genom att ställa en – eller flera frågor – som har med intressat att göra. På så vis ökar du sannolikheten att få ett svar.
  • Tänk på även om du vet att du har goda intentioner med ditt kontaktförsök, så är du en främling i den andra personens ögon. Han eller hon känner inte dig. Här är det viktigt att ha en bra egen profilsida. Det första de allra flesta gör när de får ett meddelande från en okänd person är förstås att surfa in på dennes profilsida. I detta avseende är det också viktigt att din profilsida stämmer överens med ditt meddelande. Har du skrivit att ”…jag är också väldigt intresserad av matlagning<" så bör ju detta intresse också finnas med på din profilsida, eller hur?
  • I övrigt gäller att du har koll på stavningen och att du inte är för påträngande och desperat (det är inte läge att fråga om en dejt i första meddelandet).
  • Vad du än gör: Undvik att skicka meningslösa och opersonliga meddelandet i form av ”tjenixen, vad söt du är, hör gärna av dig” eller något annat menlöst som kunde vara författat av vem som helst. Såna meddelande får sällan eller aldrig svar.
No comments yet.

Kommentera