Flirtingens kroppsspråk topp-8

1. Leende!
leendeAtt le är flirtingens motsvarihet till kroppens hjärta. Är du nervös så ger ett leende en rogivande inverkan och dessutom smittar ett leende alltid av sig. Le mer. Le ofta. Då är du redan på god väg att bli ett proffs på flirting.

2. Ögonkontakt.
En känd flirtingteknik bland kvinnor är att lägga huvudet lite på sned och samtidigt fästa blicken på ömsom personen mittemot, ömsom på något annat objekt – ett slags närvaro/frånvaro flirting som skapar en speciell sorts magi.

3. Handen visar vägen.
Lägg din hand på den kroppsdel du vill rikta uppmärksamhet åt. På dina ben för att visa upp dina snygga spiror, stryk handen genom ditt går för att accentuera det…och så vidare. Var överhuvudtaget väldigt uppmärksam på var du placerar dina händer när du flörtar. Motsatsen kan bli att du istället står och kliar dig på näsan eller örat, vilket ger ett nervöst och ocharmigt intryck.

4. Rak i ryggen.
En bra hållning är alltid attraktivt. Rulla tillbaks axlarna, skjut fram bröstet och tryck in armbågarna; var lodrät och rakryggad, men avlappnad.

5. Släpp försvaret.
Placera inte dina händer eller armar framför överkroppen. Då kan det se ut som om du använder armarna och händerna som sköld, och dessutom ser det nonchalant och oengagerat ut. För att inte tala om avvisande. Har du som avsikt att flirta på en dejt och visa att du tycker om den andra personen, kan ett kroppsspråk i försvarsställning underminera ditt syfte.

6. Härma!
Att ta efter kroppsspråket hos den du flörtar med skapar trygghet och gemenskap och fungerar som ett slags ”synk” mellan två personer, både psykiskt och fysiskt. Var dock noga med att den inte blir för uppenbart att du härmar. Du ska göra det subtilt och omärkbart. (Det är inte ”följa-john” var talar om här!)

7. Lägg manken till – och gör det uppenbart!
Att exempelvis rätta till kläderna eller fixa till håret när du är i närheten av någon du vill flirta med…är detsamma som att flirta. Detta kommer nämligen att sända signaler att du bryr dig om hur du ser ut när du är i närheten av din flirt. Och det behöver faktiskt inte vara svårare än så att flirta.

8. Glädje!
Att flirta ska vara kul. Njut av flirten och ta den för vad den är: en källa till glädje. Och det gäller åt både hållen. Du kan flirta när du är glad, eller använda flirting för att bli glad.