Nätdejting & första intrycket

Det finns två sätt att göra ett första intryck när det gäller dating på nätet. Dels kommer andra att läsa din profiltext och titta på din profilbild.

Och därefter eventuellt ta kontakt med dig. Men givetvis kan du också ta kontakt med andra singlar vars profiltext och profilbild du tycker verkar intressant.

Men hur gör man det? Hur skriver man ett första meddelande som inte bara blir ett i mängden?

Det absolut största misstaget du kan göra är att slänga iväg ett meddelande på måfå.

forsta-intrycketAllra sämst är typen ”hej, du verkar vara intressant, hör av dig till mig om du känner för det…” Ett sånt meddelande säger absolut ingenting, och skapar heller ingen ”energi” eller nyfikenhet. Slänger du iväg massor av såna på flera dejtingsajter varje dag, så kan det hända att du får napp på ett eller annat.

Men du skulle kunna få mycket bättre respons om du tänkte efter ett slag. För hur reagerar du själv om du får ett sånt meddelande? Jämfört med när någon skriver till mig med utgångspunkt i något av dina intressen, eller något annat som du talar om i din profiltext.

Var specifik och hitta gemensamheter

Motsatsen till att skriva något slentrianmässigt, ospecifikt är att skriva något genomtänkt och detaljerat. Och för att göra det så behöver du först och främst läsa igenom profiltexten hos den du vill kontakta.

Fundera igenom vad för slags intressen eller egenskaper ni har gemensamt – och varför du tycker att han eller hon verkar så intressant. Hitta därefter något specifikt i detta och bygg ditt meddelande på det.

Exempelvis: om ni har ett intresse för hundar gemensamt, så kan en bra ingångspunkt i meddelande vara just ”Hej, vad underbart att du tycker om hundar! Jag har själv en Border Collie…” eller något liknande. Poängen är att du hittar något i personligheten hos den andra singeln som kan öppna upp för dialog och fungera som ett friktionsfritt samtalsämne.

Åtminstone fram tills ni lärt känna varandra lite mer och kan prata om vad som helst.

Läs även mer om gratis dejting eller mer i vår blogg om dejting. Du hittar även flera frågor och svar i vår FAQ.