Konsten att flörta

flirtingkonstenMånga tycker att det känns svårt att flörta. Inte minst i sammanhang av en dejt. Men att flörta behöver inte vara varken komplicerat eller något du måste tvinga dig själv att göra i motsats till din ”verkliga personlighet”.

Enligt min mening handlar flörting framförallt om att bjuda på sig själv på ett positivt sätt. Givetvis utan att kompromissa men sin personliga integritet.

Flörting handlar mycket om att jobba med att förstärka sina ”relationsskapande” egenskaper. Sen finns det säkert flera faktorer som ”duktiga flörtare” har gemensamt. Vi ska titta lite närmare vilka dessa kan vara.

Dating och flirting


Älskad och sedd, gör dig beredd, jag vill bli älskad och sedd.”

För det första ler flörtare mycket. Men inte på något överdrivet hysteriskt sätt. Utan positivt och närvarande. Goda flörtare är optimister och känns lätta och avlappnade att umgås med. En annan viktig egenskap hos goda flörtare är enligt min mening nyfikenhet. I interaktionen med andra människor så ställer de mycket frågor och är duktiga på att komma ihåg detaljer om andra människor.

Just detta att komma ihåg saker, att lägga märke till andra, är helt ovärdeligt om du vill skapa relationer. Det gör att människor känner sig sedda och omtyckta, speciella och förstådda. Känner du att du måste ”öva” dig på det här så är en god tumregel att alltid försöka ställa fler frågor till andra människor än du själv svarar på.

Bra flörtare = god lyssnare

god-lyssnareAtt vara nyfiken på andra människor och en god lyssnare är egenskaper som inte nog kan understrykas hos goda flörtare. Men en riktigt proffsig flörtare är även duktig på att använda kroppskontakt på ett subtilt sett. Och det betyder naturligtvis inte att du ska gå omkring och gnida dig mot andra människor.

Det kan handla om att ge andra personer signaler genom att röra vid sitt hår, gestiklera på ett visst sätt eller annat kroppsspråk som visar att man är positivt och öppen inställd.

Flörta = förstärka dina positiva känslor för andra

Sen kanske inte detta är några tips för just dig. Du är definitivt inte ensam om att känna så. Att det känns jobbigt att öppna sig och visa att du faktiskt uppskattar andra människor. Kanske tycker du det känns mer ”du” att vara avig, svår och mörk. Men ska du bli en duktig flörtare bör du åtminstone reflektera över vad du kan göra för att förstärka dina positiva känslor.

Ett utmärkt sätt att lära sig flörta är att studera andra som du tycker är duktiga på denna konst.

Du måste också tänka på hur du uppfattas av andra. Kommer du alltid med spydigheter? Kanske rent av elakheter? Ler du aldrig? Gör det. Det kan vara första steget mot att bli en flörtare som du trivs bra med.

Vill du prova på att flörta med andra utan ”krav” är dating på nätet ett alldeles utmärkt sätta att successivt bygga upp sitt självförtroende och sina färdigheter. Nätdejten kräver dessutom lite andra kompetenser för flörting, såsom förmågan att uttrycka sig och visa känslor i text. Kanske passar detta dig utmärkt?

Du kan läsa mer om flirtingens ABC här eller om dess kroppsspråk här.

eDarling – Dejtingsajten för sofistikerade singlar!

edarling datingsidaeDarling är en av dejtingsveriges absolut hetaste dejtingsajter just nu. Detta är framförallt en datingsida för dig med höga krav på en partner. Segmentet är följaktligen ”högutbildade, sofistikerade singlar” och eDarling är verkligen helt rätt dejtingsajt för dig som letar seriös dating på nätet. På eDarling kan du prova på gratis dejting.
Läs mer om eDarling.

Parship – Dejting med smart personmatchning

Parship dating på nätetParship tillhör den kategori dejtingsajter som är väldiga duktiga på att matcha ihop rätt singlar med varandra. För att göra detta erbjuder Parship dating med utgångspunkt i ett personlighetstest – ett test som syftar att hitta den rätta åt just dig. I Sverige har Parship.se ungefär 55000 medlemmar, varav mer än hälften är kvinnor. Det är gratis att registrera sig och prova på Parships dejtingtjänster. Läs mer om Parship