Tänkvärt om dating – Är du verkligen redo för ett förhållande?

En av de största fienderna till att träffa en ny kärlek är att du redan fyller ”platsen” som är avsedd för en partner med något helt annat.

Speciellt är kvinnor duktiga på att fylla sinlängtan efter en partner med helt andra saker. Det kan handla om allt från nya skor till märkliga och helt orealistiska föreställningar om den ultimata drömmannen; om att lägga tusentals kronor på spabehandlingar till att envist klänga sig kvar i tanken om att ”alla bra män är nog ändå upptagna”. Eller att vi utan någon verklig insikt jämför alla potentiella pojkvänner med exet; och snabbt drar slutsatsen att ingen kan fylla den gamla pojkvännens skor.


Och visst. Det kan tyckas harmlöst. Att shoppa. Att längta efter det orealistiska. Att fylla det där tomrummet med saker och aktiviteter som faktiskt gör dig glad.

Men faktum är att det också kan göra dig fullständigt otillgänglig för eventuella partners.

Singelkvinnor är duktiga på socialt nätverkande
Det finns forskning och undersökningar som tydligt visat att singelkvinnor i allmänhet är mycket mer benägna att skapa ett stort socialt kontaktnät i jämförelse med män. Och inget fel i det. Ett rikt socialt nätverk med mycket aktiviteter och upplevelser är förstås en viktig del i livet och något att sträva efter.

Det enda problemet är bara att du kanske inte hinner ägna tid åt dating, om du är fullt upptagen med gymmet, tjejmiddagen och de där trevliga drinksessionerna efter jobbet. Ditt schema är kanske så fullsmockat att en man skulle behöva vara tre meter lång och utrustad med en megafon för att fånga din uppmärksamhet.

Är du redo för ett nytt förhållande?
kvinnor-socialaDOch förstå detta resonemang rätt. Det är inget fel med att leva ett rikt singelliv. Det är inget fel med att ta hand om sig själv. Att shoppa, umgås och odla ett rikt socialt nätverk. Däremot blir det komplicerat om du samtidigt verkligen längtar efter att träffa kärleken i ditt liv.

Om allt detta blir ett sätt att fly tomheten, istället för att gå till roten med din verkliga längtan.

Så fråga dig själv och svara ärligt: vill du verkligen träffa någon, är du redo att inleda ett seriöst förhållande?

Är svaret ja så behöver du prioritera upp denna ambition och ägna mer uppmärksamhet åt annat än dina skor, väninnor och karriär.

Ett bra sätt att börja ”känna” på dejting är enligt vår mening att prova på dating på nätet. Då kan du dejta helt i din egen takt. På de allra flesta dejtingsajter är det dessutom gratis att prova på. Behöver du vägledning, rekommenderar vi att du kikar in på sidan där vi listat 9 svenska sajter där du kan prova på gratis dejting.