Så fixar du en vinnande profilbild (och undviker de värsta fallgroparna)

profilbildEn bra profilbild är en av de absolut viktigaste enskilda faktorerna för att väcka andras nyfikenhet och få många kontakter. Undersökningar visar exempelvis att 75% av alla nätdejtare tittar på profilbilden först – innan de läser profiltexten.

Och säga vad man vill om ytlighet och fåfänga; vi människor är i allra högsta grad visuella varelser. Bilder och symboler styr våra val i livet, i allt från partner till de dagliga varuinköpen. Med andra ord: din profilbild är viktig. Och är det någon du ska lägga lite extra krut på bland dina aktiviteter som nätdejtare, så är det just att ta fram en bra profilbild.


Vad definierar en bra profilbild?

En bra profilbild visar upp dig från din bästa sida, samtidigt som den ser naturlig ut. Här gäller det alltså att hitta en balans. Det är å ena sidan ingen god idé att lägga upp en superstajlad, retuscherad bild, och å andra sidan ska du undvika suddiga bilder av dålig kvalitet.

Det kan vara väl investerade pengar att gå till en riktig fotograf. Var noga med att förklara syftet med bilderna, och att du vill se glad, positiv och naturlig ut. Ta gärna flera varianter av bilder, såsom porträtt-, bröst- och helkroppsbilder. Du får du större valmöjligheter.

Har du en väldigt begränsad budget, eller helt enkelt inte har lust att lägga några extra hundralappar på proffsbilder, så kan du be en vän att ta foton på dig. Titta in i kameran och föreställ dig att du tittar på din framtida partner.

Le! Var positiv! Hemligheten bakom att ta en bra profilbild själv är att ta många. Tar du ett hundratal bilder är chansen stor att du åtminstone hittar 3-4 som känns riktigt bra.

Profilbilderna att undvika

  • Nakenbilder: ingen god idé på en seriös dejtingsajt. Sänder fel signaler och du kommer få respons därefter.
  • Gamla bilder: 10 år gamla bilder eller bilder för 10-15 kr sedan kan vara hur fina som helst, men är ändå igen god idé att lägga ut. Det säger sig själv att om du verkligen vill träffa din framtida partner, så ska du spela med öppna kort.
  • Gravallvarlig: bilder där du ser för allvarlig ut, sänder ofta signalen av en veritabel tråkmåns. Du måste inte nödvändigtvis välja bilder där du ler från öra till öra. Men försök att se positiv ut, lugn, avslappnad och glad är ledorden att sträva efter.
  • Ingen bild alls: har du ingen profilbild alls kommer du få mycket mindre kontakter. Och de som tar kontakt med dig kommer ganska så snart att be om en
    bild på dig. Det finns statistik som säger att utan bild på en dejtingsajt så får du femton gånger mindre kontakter än med bild.
No comments yet.

Kommentera