Säkerhet & nätdejting – 5 grundläggande tips

sakerhetDating på nätet har massor av uppenbara fördelar i jämförelse med dating på krogen eller andra sammanhang. Men det finns en uppenbar nackdel. Och det är att folk kan utge sig för att vara någon annan än de verkligen är.

Därför ska du alltid vara noga med att lyssna på din magkänsla och vara uppmärksam om det börjar ringa varningsklockor. Resonera ungefär såhär: om personen som du är intresserad av är seriös och ärlig så kommer han eller hon att förstå om du vill skydda dig själv och gå framåt i er relation med försiktighet.

En sådan person pressar dig inte att göra saker som får dig att känna dig obekväm.

Här följer vidare ett par riktlinjer för dating på nätet och säkerhet.


  • Om du inte gillar hur din kontakt, eller ett enskilt samtal/mejldialog utvecklar sig ska du avsluta den omedelbart. En absolut grundförutsättning för att dating på nätet ska fungera är att man respekterar varandra och uppför sig vänligt. Vid grova överseelser ska du anmäla detta till ansvariga för dejtingsajten. Medlemmar som inte kan uppföra sig blir avstängda.
  • Ge aldrig bort ditt telefonnummer, din hemadress eller jobbadress till människor som du inte känner.
  • Första gången du bestämmer dejt med någon du aldrig träffat tidigare, och som du inte har några som helst preferenser av, så ska du alltid träffa personen på en offentlig plats. Berätta dessutom för din familj eller dina vänner var du kommer befinna dig. Känner du dig osäker kan du be en vän att vänta runt hörnan, eller vänta på att du ska höra av dig efter dejten.
  • Lita alltid på din magkänsla. Dina instikter ljuger sällan. Känns det obekvämt av fel anledning under dejten, så avsluta den så snabbt du kan.
  • Om dejten går jättebra och allt känns fint, ska du ändå tänka efter noga innan du lämnar ut ditt telefonnummer. Ge det tid. Är personen som du dejtar seriös, så tar han eller hon inte skada av att vänta och ta det lugnt.

Be2.se – Dating med kontaktgaranti

be2 dating på nätetBe2.se är en av få dejtingsajter i Sverige som som lyckats samla det mesta av det bästa. På Be2 hittar du tusentals seriösa singlar från Sveriges alla hörn. Över hälften av medlemmarna på Be2 är kvinnor, och själva matchmakingen tar avstamp i ett unikt personlighetstest utformat av relationsexperter och psykologer. Allt för att Be2 ska kunna hjälpa dig att hitta den rätte. Enkelt gränssnitt och gratis registering. Betalande medlemmar får unik kontaktgaranti. Läs mer om Be2.se

eDarling – platsen för sofistikerade singlar!

edarling datingsidaeDarling är definitivt en av Sveriges absolut hetaste dejtingsajter just nu. Du kanske har sett reklamen på TV nyligen eller hört talas om eDarling via en vän? Oavsett så är detta detta en datingsida för dig med höga krav på en partner. Segmentet är ”högutbildade, sofistikerade singlar” och eDarling är verkligen en supersida för dig som söker seriös dating på nätet. Lätt att registrera, gratis att prova. Läs mer om eDarling.