Säkerhet – ett par grundläggande råd

om-sakerhetÄven om de allra flesta på dejtingsajterna är seriösa individer som är där för att hitta kärlek, så finns det förstås undantag. För ett par veckor sedan kunde vi exempelvis läsa om en man i Göteborg som blev slagen och rånad efter en dejt med en tjej som han fått kontakt med på en dejtingsajt.

Det var inte tjejen som rånade honom, utan två män som använt tjejen som ”lockbete” på dejtingsajten – och för att komma in i offrets bostad.

En fruktansvärd händelse som bara än mer fodrar att du som nätdejtare alltid måste tänka på din säkerhet: oavsett om du är kille eller tjej.

Här följer ett par grundläggande råd om just detta.

1. Dela aldrig med dig av personlig information såsom din hemadress, telefonnummer eller arbetsplats till personer som du inte känner.

2. Om du vill dejta: se till att era träffar sker på en offentlig plats med mycket folk, gärna mitt på dagen. Första dejterna måste ju inte nödvändigtvis vara episkt storslagna (..aka rosenbladsbeströdda golv och fyrverkerier i solnedgången) det kan räcka med att träffas på ett fik eller ett lunchställe – och därifrån ta nästa steg.

3. Lite på din magkänsla. Om någon känns fel eller falskt – följ denna instikt och avstå från en dejt som inte känns rätt.

4. Om du får obehagliga meddelanden eller liknande – anmäl alltid dessa till dejtingssidans ansvariga. Personer som inte kan hålla god takt och ton får antingen en varning eller stängs av.

5. Se upp med gratissidorna! Dejtingssajter som är helt igenom gratis att använda drar ofta till sig oseriösa element, eftersom man då kan vara helt anonym. Det enda som krävs är ju en epost. Sidorna som du kan prova på gratis, men som också har ”premiumkonto” med ett utökat antal tjänster man måste betala för, är generellt sett ett säkrare alternativ.

PS! Det finns ingen anledning att nojja. Som vi nämnde är de allra flesta på dejtingsajterna vettiga individer – och det är rent generellt är väldigt säkert sätt att dejta på. Jämför exempelvis med att träffa någon på krogen – inte sällan i berusningstillstånd – som man lämnar ut sitt telefonnummer till eller hoppar i säng med. Ds!

No comments yet.

Kommentera