Snyltaren, snackaren och Strebern – Se upp med de här 3 killtyperna!

För dig som ska dejta eller som redan dejtar och är halvvägs in i ett förhållande kan det vara bra att få koll på ”problematiska” karaktärstyper.

Eller för att tala klarspråk: killar som bara är ute efter att utnyttja dig. Och det kan handla om alla möjliga tillgångar: din ekonomi, dina känslor, ditt självförtroende, allt som du själv behöver för att må bra. Sålunda – släng en kik på de här karaktärstyperna och funderar på om det ringer några väckarklockor.

Snyltaren


Det finns såklart massor av orsaker bakom varför han återigen behöva ”låna en slant”. Hans cykel har blivit stulen, han har tappat sin plånbok, hans tvättmaskin har brackat ihop. Så kan han inte få låna din cykel, samt ett par hundringar…och du inte tvätta hans kläder också?

Snyltaren är ofta en väldig slipad person som vet exakt vilka knappar han ska trycka på för att få som han vill. Snyltaren kan konsten att spela vackra symfonier på ditt dåliga samvete. Och det brukar vara svårt att motstå den musiken.

Inte minst eftersom Snyltaren bedyrar att så fort han ”kommer på grön kvist” eller ”får det där skivkontraktet” som väntar runt hörnet, ja då ska det bli andra bullar. Och pang bom, utan att du förstås hur det gick till har han lagt beslag på både din tid och dina besparingar.

Snackaren

Snackaren kan vara svår att upptäcka. Inte minst eftersom snackaren till en början mest verkar vara en kille som är duktig på att sätta ord på sina känslor.

Men det som skiljer snackaren från en normal vuxen man med verbal läggning, är att Snackaren aldrig slutar älta sina problem.

Tvärtom är det just själva ältandet som Snackaren går igång på – och han vill ha dig som sin egen lilla känslomässiga soptunna i vilken han kan dumpa sin besvikelse, sin frustration och sina känslomässiga tillkortakommanden. Symptomatiskt för Snackaren är att han aldrig lyssnar.

Snackaren sysslar bara med monologer. Dina känslor är inte viktiga. (”Du har ju det så bra. Kan du ens förstå hur svårt han har det…och så vidare.) Snackaren är alltid missnöjd. Och vad värre är: han saknar helt förmåga att göra något åt sina problem och ta ansvar för sin egen lycka. Se upp med Snackaren! Hans gnäll kommer färga av sig. Be honom växa upp, ta sig i kragen och ringa dig när han förstår att varje människa är sin egen lyckas smed.

Strebern

streberStrebern är lätt att beskriva. Han är extremt egocentrisk och värderar allt i livet med en måttstock som handlar om pengar och karriärsmässig framgång. Till en början kan Strebern kännas som en dröm: ambitiös, noggrann och världsvan. Många är också extremt sociala och har lätt för att knyta nya kontakter.

Problemet med Strebern är oförmågan att gå på djupet. Strebern är med andra ord känslomässigt handikappad, och har extremt svårt att knyta an känslomässigt till någon annan människa än sig själv.

Strebern vill ha en partner som kan ”stötta honom” på hans väg mot världsherravälde.

Känns livet som underdånig hemmafru som en härlig tanke, skulle du kunna tänka dig att ge upp alla dina egna ambitioner för att helt ägna dig åt en annan människas karriär – ja, då kanske du ska fortsätta dejta Strebern. Annars: fly!