Takt och ton för dating på nätet

Är nätdejting en ny värld för dig – eller funderar du på att registrera dig idag och sätta igång? Då kan det vara bra ha koll på vilken vett och etikett som gäller på dejtingsajterna. Annars riskerar du inte bara att misslyckas med din dejting – du kan också bli portad på livstid.

Här följer därför 4 grundläggande punkter för takt och ton.


1. Respekt för andra medlemmar.
Ett vanligt uttryck som passar i sammanhanget är att ”alla kan inte älska alla, men vi måste respektera varandra”. Precis detta gäller på dejtingsajterna. När du surfar runt och letar efter andra intressanta singlar kommer du sannolikt att stötta på massor av profiltexter och profilbilder som du ogillar – eller bara tycker verkar ”konstiga”.

Men det finns ingen anledning att skriva något negativt eller dåligt till dessa personer. Ett sådant beteende skapar bara ett trist klimat och en sämre dejtingsajt för alla. Surfa bara vidare och lägg istället din energi på de singlar som du tycker verkar intressanta.

2. Det är okej att flirta med flera.
Har du anlag för svartsjuka kan det vara bra att ha koll på följande. På en dejtingsajt är det helt ok att flirta med flera samtidigt. Det är liksom hela poängen med att anmäla sig till en dejtingsajt: att få ta del av ett stort utbud av singlar. Motsatsen, att bara hänga upp sig på en individ, är snarare att betrakta som ett märkligt beteende.

Visserligen står det dig fritt att välja bort singlar som du tycker flirtar med för många, men håll dessa val och åsikter för dig själv.

egen-takt3. Alla dejtar i sin egen takt.
Får du inte svar på dina meddelande ska du gå vidare. Att tjata och pressa andra kommer inte leda någon vart. Alla dejtar i sin egen takt och väljer vilka meddelanden de vill svara på – och vilka de vill ignorera. Är du efterhängsen trots att du blivit avvisad så kan du framstå som en desperat galning. Glöm, gå vidare och fokusera istället på de kontakter som fungerar.

4. Grovt språk och sexuella anspelningar
En seriös dejtingsajt är inte detsamma som en sida för sexuella kontakter. Tvärtom. De allra flesta som registrerar sig på en dejtingsajt är där för att träffa den rätta. En del är där för att prova på dejting och öva sig på att flirta. Är du ute efter one night stands finns det andra sajter att vända sig till.

Undvik allt vad sexuella anspelningar och grovt språk heter. Du kommer inte bara att göra andra upprörda, du kommer också att bli bannlyst från sajten snabbare än du hinner skicka iväg nästa olämpliga meddelande.

No comments yet.

Kommentera